Symbolen en mantra’s

Symbolen en mantra’s zijn de visuele en auditieve ingang die door Mikao Usui werd gebruikt om zijn leerlingen ‘het ware zelf’ te laten ervaren. Het chanten van mantra’s brengt je net als bij het visualiseren van de symbolen naar een hoger bewustzijn. Een principe dat wereldwijd al eeuwen in spirituele tradities gebruikt wordt.

Binnen het Usui System of Natural Healing maken we gebruik van 4 symbolen met bijbehorende mantra’s. We gebruiken ze in combinatie, visualiseren en chanten ze tegelijkertijd (al dan niet zichtbaar en/of hardop). In de westerse Reiki ontvang je bij de de eerste 3 symbolen en mantra’s bij de Reiki 2 inwijding . Het geeft je extra mogelijkheden waarbij vooral het op afstand te behandelen een extra dimensie geeft aan het gebruik van Reiki volgens de westerse traditie. Het laatste symbool is de DM. Je ontvangt dit mastersymbool tijdens de inwijding tot Reikimaster (Reiki 3A).

Het eerste symbool de CR zorgt voor focus, kracht en gronding. Het tweede symbool de SK is gekoppeld aan intuïtie en staat voor harmonie. Het derde symbool de HS heeft een verbindende functie. Het mastersymbool DM staat voor groot helder licht. Het verwijst naar kern van Mikao Usui’s lessen. ‘Het licht van Boeddha bestaat in mij en ik besta in het licht van Boeddha’. Tijdens de verschillende Reikicursussen krijg je meer informatie over deze symbolen en leer je ermee werken.