Reikicursus

In de loop van de jaren zijn ook mijn Reikicursussen ontwikkeld tot wat ze nu zijn. Laagdrempelige cursussen waarin ik er naar streef je verschillende mogelijkheden aan te reiken zodat je op ontdekkingstocht kan gaan naar wat voor jou het beste werkt. Persoonlijk en kleinschalig. Sommigen mensen komen het liefst alleen, anderen geven juist de voorkeur aan een cursus samen. Dat kan een vriend(in), partner of familielid zijn. Het is heel fijn om samen met een vertrouwd persoon aan de slag te gaan met Reiki. Niet alleen tijdens de cursus maar ook daarna. Het geeft je de mogelijkheid om naast alles wat je zelf met Reiki doet ervaringen te delen, elkaar te stimuleren en/of op regelmatige basis behandelingen uit te wisselen. Zelf spreek ik periodiek af met een andere Reikimaster. Waardevolle momenten van elkaar behandelen, intervisie en inspiratie.

Een Reikicursus is een mooi cadeau aan jezelf, eentje waar je je leven lang plezier van hebt. Het is waardevol als je jezelf kunt behandelen met Reiki. Het geeft je een natuurlijk middel in handen dat breed inzetbaar is; of je nu wilt ontspannen, sneller wilt herstellen of ondersteuning nodig hebt in de ontwikkeling die je doormaakt. Het is mooi te ervaren wat Reiki kan toevoegen in het dagelijks leven.

Een Reiki 1 cursus is al voldoende als je iets in handen wilt hebben voor eigen gebruik. Het geeft je de mogelijkheid te ontspannen als je last hebt van stress of een dosis energie als je het nodig hebt. Het kan je helpen je te focussen of meer uit je hoofd en in het voelen te komen. Daarnaast is het je ‘huis-, tuin-, en keukenmiddel bij letsel, ziekten en andere kwaaltjes. 
Reiki 1 is een korte praktische cursus waarin je de basisbeginselen leert van het werken met Reiki. Naast ervaren, oefenen en het opdoen van kennis zijn de ‘inwijdingen’ een belangrijk onderdeel. Feitelijk krachtige healings die er voor zorgen dat de Reiki energie onbelemmerd kan stromen zodat je met Reiki kunt gaan werken. Na de cursus ga je thuis met Reiki aan de slag zodat het kan integreren in je systeem en je dagelijkse leven. Het is fijn daarbij te onderzoeken welke manier bij jouw past. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld prettig regelmatig te mediteren in combinatie met Reiki, anderen gebruiken Reiki om in slaap te vallen of juist te gronden aan het begin van de dag.

Heb je enige ervaring opgedaan met Reiki en merk je dat je behoefte hebt aan meer, dan is Reiki 2 een logisch vervolg. Ook Reiki 2 is een relatief korte ervaringsgerichte cursus. Het geeft je meer capaciteit en mogelijkheden. Zo worden symbolen en mantra’s toegevoegd waarmee je bijvoorbeeld op afstand kunt behandelen.
Is Reiki na verloop van tijd een vanzelfsprekend onderdeel van je leven en wil je meer verdieping dan kun je kiezen voor het Reikimasterschap (Reiki 3).

De echte waarde van Reiki laat zich zien als je er thuis ook mee aan de slag gaat. Regelmatig Reiki beoefenen brengt een persoonlijk groeitraject met zich mee in alle opzichten. Dat heb ik zelf ervaren en zie terug bij mijn Reiki leerlingen. Elke Reiki graad voegt iets toe aan intensiteit en mogelijkheden met Reiki te werken en jezelf hierin te ontwikkelen. De inwijdingen zorgen ervoor dat je met Reiki kunt werken èn zetten tegelijkertijd een helend proces in gang. Vaak zie je daardoor dat ontwikkeling na een Reikicursus versnelt. Het is mooi daarvoor de tijd te nemen en jezelf regelmatig Reiki-tijd te gunnen zodat je het effect ervan ook echt kunt ervaren.

Wil je zelf en/of met iemand samen met Reiki aan de slag, neem dan contact met mij op en geef aan wat jou of jullie wensen zijn (een avondcursus verdeeld over een aantal weken, of liever kort en krachtig overdag, bij jou thuis of juist niet?) Stuur een berichtje met je telefoonnummer en eventuele wensen via het contactformulier dan neem ik vrijblijvend contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

‘De Reikicursus bij Marouska was voor mij een inspirerende ervaring. Reiki 1 was voor mij een waardevolle aanvulling in waar ik nu sta in mijn leven. Wat je kunt doen met Reiki zowel voor jezelf, dan wel voor de ander is bijzonder en voelde voor mij heel vertrouwd. Ik zat met veel vragen en daar heeft Marouska mij duidelijkheid en handvatten in gegeven om mee aan de slag te gaan. De manier waarop zij les geeft voelt fijn, vertrouwd, persoonlijk en professioneel. Ik kan het ieder aanraden.’
Manon

‘De manier waarop Marouska de Reikicursus geeft heb ik ervaren als heel ontspannen, natuurlijk en vanzelfsprekend. Ze geeft de cursus op een mooie serene manier vorm die past in de magie van de inwijdingsrituelen. Marouska geeft voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen en laat tegelijkertijd ook ruimte voor eigen interpretatie en verder onderzoek. Wat me bij de inwijding vooral heeft geraakt is hoe jij er mee om ging, integer, liefdevol en oprecht. Je voelde precies aan wat ik op dat moment nodig had, dit heeft me echt geraakt. Zal dit gevoel van vreugde, liefdevol vertrouwen en dankbaarheid nooit meer loslaten.’
Henk

‘Ik wist niet veel van reiki, en begon zonder veel verwachtingen aan Reiki-1. Het was elke keer een fijne belevenis. Er is gepraat, gelachen en veel ervaren met zelf voelen – altijd in een prettige en ontspannen sfeer. Ik vond het interessant om de raakvlakken tussen reiki, meditatie en yoga te ontdekken. Bewust ademen, ontspannen, je lichaam voelen en je grenzen vinden. Soms werd ik geraakt door de kaart die ik trok. Voor mij is de Reiki-cursus een waardevolle ervaring waar ik met plezier aan terugdenk en waar ik regelmatig iets aan heb. De lessen neem ik mee op mijn levensweg, en ik vertel er graag over aan anderen. Twijfel je nog? Probeer gewoon een Reiki-1 cursus. Het geeft je in elk geval een paar keer een heerlijke, diepe nachtrust.’
Yvonne